logo
RNTV Live

Morgan Spurlock, documentarist nominalizat la premiile Oscar, a murit la vârsta de 53 de ani

download
Constantin Corina

Morgan Spurlock, regizorul și fostul gazdă a unei serii CNN și documentarist, a murit joi din cauza complicațiilor cauzate de cancer, conform familiei sale

Spurlock, în vârstă de 53 de ani, a murit la New York, înconjurat de familie și prieteni, a declarat fratele său într-o declarație.

A fost o zi tristă, când ne-am luat rămas bun de la fratele meu Morgan”, a spus Craig Spurlock. „Morgan a oferit atât de mult prin arta sa, ideile sale și generozitatea sa. Lumea a pierdut un adevărat geniu creativ și un om special. Sunt atât de mândru că am lucrat împreună cu el.”

Cariera de regizor a lui Spurlock a fost variată și imprevizibilă. El era cel mai bine cunoscut pentru „Super Size Me”, care a stârnit o conversație națională – și nu puține controverse – despre relația Americii cu fast food-ul. Filmul a implicat experimentul său de a consuma doar alimente de la McDonald’s timp de 30 de zile și a necesitat să-și „mărească” comanda de mâncare dacă era solicitat în tranzacția de vânzare.

Dar el a făcut și un documentar satiric despre căutarea lui Osama bin Laden, a regizat un film despre un concert One Direction și chiar a făcut un film despre Homer Simpson și baseball.

Timp de mai mulți ani, Spurlock a fost gazda unei serii populare originale CNN, „Morgan Spurlock Inside Man”.

Spurlock a fost fondatorul studioului de producție cu sediul în New York, Warrior Poets, iar primul său film, „Super Size Me”, a avut premiera la Festivalul de Film Sundance din 2004, unde i-a adus un premiu pentru cel mai bun regizor.

Filmul a câștigat apoi primul premiu pentru cel mai bun scenariu documentar al Writers Guild of America, precum și o nominalizare la Premiile Academiei pentru cel mai bun documentar.

Spurlock a experimentat în acel documentar efectele consumului de fast food pentru micul dejun, prânz și cină, fascinând publicul. A luat în greutate 25 de kilograme și a documentat efectele negative pe care le-a avut asupra corpului său.

Filmul său „Super Size Me 2: Holy Chicken” a fost lansat în 2019.

Propulsat de succesul primului său proiect, Spurlock s-a aventurat în alte documentare, inclusiv „Where in the World is Osama Bin Laden?” din 2008 și „POM Wonderful Presents: The Greatest Movie Ever Sold” din 2011. De asemenea, a creat seria de televiziune reality „30 Days” în 2005 și a ajutat Hulu să se lanseze în programarea originală cu prima serie a platformei, „A Day in the Life”.

În 2017, în timp ce mișcarea #MeToo a accelerat, Spurlock a recunoscut comportamentul sexual neadecvat din trecutul său într-o declarație postată pe rețelele sociale.

Am ajuns să înțeleg, după luni de aceste dezvăluiri, că nu sunt doar un simplu spectator nevinovat, ci fac și eu parte din problemă”, a scris el la acea vreme, referindu-se la valul recent de acuzații de comportament sexual neadecvat împotriva bărbaților cunoscuți.

El a renunțat la funcția de CEO al companiei sale de producție.

Spurlock a fost de asemenea un prolific scriitor și producător. Unele dintre alte realizările ale sale includ „Rats”, „7 Deadly Sins” și „No Man’s Land”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor