Autoritățile din Chișinău au stabilit obiectivul ca, până la sfârșitul acestui an, Republica Moldova să îndeplinească cele nouă condiționalități convenite cu Uniunea Europeană și să inițieze ulterior negocierile de aderare. Această informație a fost comunicată astăzi de premierul Dorin Recean și de președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul unei prezentări a unui raport privind acțiunile guvernării din ultimii doi ani. Conform MOLDPRES și RADOR, aceste informații au fost transmise.

Dorin Recean a subliniat că Guvernul își concentrează prioritățile pe obiectivul strategic al integrării europene. El a menționat că de acum înainte, Executivul va fi și mai disciplinat și mai bine organizat pentru a se asigura că cele nouă condiționalități convenite cu Comisia Europeană vor fi îndeplinite până la sfârșitul acestui an, deschizând astfel drumul Republicii Moldova către negocierile de aderare la Uniunea Europeană.

Speakerul Igor Grosu a afirmat că „2023 este un an în care trebuie să avansăm ireversibil în calea noastră spre integrare europeană – să începem negocierile și să dezvoltăm Moldova”.

Sursa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *