Una dintre operele prezente la expozitia festivalului ArtTown de la Muzeul de Arta Prahovean este „Modreanu in cadere”, o piesa aparte creata de artistul Mircea Modreanu. Aceasta face parte dintr-o serie mult mai larga de opere, toate cu artistul „in cadere”.

Viziunea lui Modreanu este una ironica, iar acest lucru se resimte si in lucrarea de la Ploiesti. Lucrarea este realizata din polistiren, pe deasupra caruia se afla rasina, iar insipratia pentru crearea ei a venit de la artisti mult mai renumiti.

Trasatura ce scoate in mod special opera in evidenta este pozitia disticta pe care o are. Aceasta este intr-o pozitie orizontala, pe podea. Langa aceasta se afla o scara pentru a admira complet opera, scara ce a fost pregatita si pictata chiar cu o zi inainte de deschiderea expozitiei.

Artistul si-a expus lucrarea in muzeu in urma invitatiei coordonatoarei festivalului ArtTown si o sa isi mai lase amprenta in orasul nostru cu un mural pe care il picteaza alaturi de artistul Matei Emanuel, pe strada Daliei.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *