Scopul principal al proiectului constă în îmbunătățirea mobilității urbane și diminuarea emisiilor de dioxid de carbon în Sinaia, prin dezvoltarea unui traseu pietonal menit să stimuleze atractivitatea deplasărilor fără utilizarea autoturismelor private.

Pasarela pietonală se ridică în apropierea DN 1, paralel cu acesta, chiar înainte de intersecția de la MEFIN, unde se desparte DN 1 către Centura Sinaia și bulevardul Republicii. În timpul lucrărilor, traficul a fost temporar oprit în direcția Sinaia-Ploiești pentru a permite manipularea macaralelor. Contractul pentru această construcție, în valoare de 22 milioane de lei, este implementat prin intermediul Programului Operațional Regional (POR) al Ministerului Dezvoltării.

Obiectivele proiectului:

1. OS1. Amenajarea unui pasaj pietonal integrat pentru populația și pentru turiștii orașului Sinaia, în termen de 30 de luni de la semnarea Contractului de finanțare.
2. OS2. Creșterea atractivității tranzitării pietonale a orașului Sinaia în termen de 30 de luni de la semnarea Contractului de finanțare.
3. OS3. Accesibilizarea infrastructurii de circulație pietonală pentru persoanele cu dizabilități în termen de 30 de luni de la semnarea Contractului de finanțare.
4. OS4. Reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera cu 1,88% în termen de 30 de luni de la semnarea Contractului de finanțare și cu 3,70% în ultimul an de durabilitate a investiției fața de scenariul fără proiect.
5. OS5. Creșterea numărului de persoane care utilizează trasee pietonale cu 2,22% în termen de 30 de luni de la semnarea Contractului de finanțare și cu 4,44% în ultimul an de durabilitate a investiției, față de scenariul fără proiect.

Primăria Sinaia a oficializat semnarea contractului pentru proiectarea preliminară a pasajului rutier subteran în centrul stațiunii, în timp ce Consiliul Județean Prahova, în colaborare cu CNAIR, va superviza construcția a două pasaje rutiere: Sinaia Sud și Sinaia Nord. La sfârșitul anului precedent, Ministerul Transporturilor a avizat indicatorii tehnico-economici pentru realizarea a două pasaje rutiere supraterane pe DN 1, în Valea Prahovei, la Sinaia.

  • Primul pasaj, situat la Sinaia Sud (intersecția DN 1 cu bulevardul Republicii, intrarea dinspre Posada), va avea o lungime de 438 de metri și va fi finalizat în 26 de luni. Construcția acestui pod va implica o investiție de 53 de milioane de lei, finanțarea provenind din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).
  • Al doilea pasaj, amplasat la Sinaia Nord (intersecția DN 1 cu bulevardul Ferdinand, ieșirea din stațiune spre Bușteni), va măsura 382 de metri în lungime, va necesita o investiție de 56 de milioane de lei și va fi finalizat într-un interval de 28 de luni.

Ambele pasaje sunt proiectate cu câte o bandă pe sens, iar pe durata lucrărilor, traficul va fi redirecționat local pe o rută alternativă în apropierea șantierului, asigurându-se o bandă pentru fiecare direcție de circulație.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *