logo
RNTV Live

Moaștele unui sfânt ucrainean reprezentant pentru ortodoxia românească, cinstite la Buzău

CQ2B1830
Ștefan Petre

Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a oficiat miercuri slujba Sfintei Liturghii cu ocazia celui de-al doilea hram al bisericii Parohiei Banu din municipiul Buzău. Timp de șase zile, racla cu moaștele Sfântului Paisie Velicicovschi a stat în această parohie pentru închinare.

În predica sa, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei a evidențiat faptul că, deși Sfântul Paisie Velicicovschi era de origine ucraineană, el este considerat un reprezentant autentic al Ortodoxiei românești:

Prin Ortodoxie românească ne referim la viața duhovnicească ce a înflorit pe pământul românesc datorită rugăciunilor și nevoințelor monahilor, independent de neamul din care au provenit aceștia!

În timpul Sfintei Liturghii, un tânăr diacon a fost hirotonit preot, iar la final a fost săvârșită o slujbă de Parastas. Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei a oferit răspunsurile liturgice.

Racla cu cinstitele moaște a fost dusă joi de la Biserica Banu la Mănăstirea Ciolanu, unde va rămâne până luni, 20 noiembrie, când se va întoarce la Mănăstirea Neamț.

Sursă: Basilica

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor