logo
RNTV Live

Moaștele „celui mai iubit dintre sfinți”, aduse spre cinstire la Câmpina (FOTO)

pelerinaj-cu-moastele-sfantului-nicolae-la-campina-272644
Ștefan Petre

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în perioada 15-22 octombrie, se desfășoară în municipiul Câmpina, județul Prahova, un pelerinaj cu sfintele moaște ale Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, făcătorul de minuni. Acestea fac parte din patrimoniul Bisericii „Sfântul Gheorghe”- Nou din Protoieria Sector 3 Capitală.

Primul loc unde credincioșii au putut cinsti sfintele moaște a fost Biserica „Sfântul Nicolae” din municipiul Câmpina. Delegația care însoțește racla cu moaștele, condusă de părintele paroh Emil Nedelea Cărămizaru, a fost întâmpinată de părintele protoiereu Grigore Melnic, protopopul Protoieriei Câmpina, și de preotul paroh Grigore Meșteroaie, la care s-au alăturat și alți preoți slujitori din oraș și din împrejurimi. O mulțime mare de credincioși au înconjurat într-o procesiune solemnă biserica Parohiei „Sfântul Nicolae” din Câmpina.

După ce sfintele moaște au fost așezate în interiorul bisericii, părintele protopop Grigore Melnic a exprimat bucuria acestui eveniment și a subliniat importanța unui debut natural într-o parohie care îl are ca ocrotitor pe „cel mai iubit dintre sfinți”, Sfântul Nicolae. Ulterior, preotul Emil Nedelea Cărămizaru a evidențiat dinamismul Sfântului Nicolae, ale cărui moaște au străbătut multe locuri în întreaga lume, evidențiind responsabilitatea de a adăposti în patrimoniul bisericii parohiale aceste relicve de mare preț.

La final, părintele Petru Moga a adus mulțumiri părintelui Emil Nedelea Cărămizaru pentru oportunitatea de a cinsti o mică parte din mâna arhierească a celui mai celebru dintre sfinți. S-a desfășurat apoi slujba Vecerniei, cu Litia și rânduiala Paraclisului Sfântului Nicolae, cântată de corul bisericii parohiale. La finalul slujbei, credincioșii prezenți au putut să se închine sfintelor moaște într-o atmosferă ce a contribuit la apropierea lor de cel mai faimos dintre sfinții creștini din întreaga lume.

Luni, 16 octombrie, la aceeași biserică câmpineană, s‑a oficiat slujba Acatistului Sfântului Nicolae, urmată de Sfânta Liturghie. După‑amiază, sfintele moaște au fost duse către cea de‑a doua biserică din municipiul Câmpina, Parohia «Sfânta Treime», pentru sporirea bucuriei celor credincioși. Pe raza municipiului Câmpina din județul Prahova sunt organizate șapte parohii ortodoxe.

preotul paroh Grigore Meșteroaie

Sursă: Ziarul Lumina

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor