logo
RNTV Live

Misiunile de salvare ale pompierilor: intervenții prompte și atenționare către cetățeni

pompieri-prahoveni-in-Grecia-1
Erika Stoica

În acest weekend, pompierii militari din întreaga țară au fost în alertă, răspunzând la un număr impresionant de solicitări de intervenție. Cu un total de 5.230 de apeluri primite din partea populației, echipele au demonstrat profesionalism și determinare în gestionarea situațiilor de urgență.

Pe parcursul celor trei zile, pompierii au intervenit în aproximativ 700 de incendii, evitând astfel extinderea focului și minimizând pagubele materiale. Mai mult de 80% dintre aceste incendii au fost înregistrate la arderi necontrolate, afectând o suprafață impresionantă de peste 2.000 de hectare de teren.

În paralel, echipele SMURD au acordat asistență medicală și sprijin pentru aproximativ 4.000 de persoane, în urma a peste 4.000 de solicitări primite. De asemenea, au fost salvate 16 persoane din situații critice.

Pe lângă intervențiile de salvare, pompierii s-au concentrat și pe protecția comunităților și a bunurilor acestora, intervenind în aproximativ 500 de situații de acest gen. De asemenea, au răspuns la 12 accidente rutiere, acționând pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme avariate.

Într-un efort de prevenție și conștientizare, autoritățile au reamintit cetățenilor importanța respectării normelor privind protecția mediului, în special interzicerea arderii vegetației uscate. Nerespectarea acestor prevederi poate avea consecințe grave, inclusiv amenzi substanțiale și chiar riscuri pentru viața și sănătatea oamenilor, a animalelor și a mediului înconjurător.

Pentru a promova o cultură a siguranței, cetățenii sunt încurajați să acceseze platformele de pregătire în situații de urgență și să descarce aplicații utile, care pot oferi informații și sfaturi în caz de nevoie. Siguranța noastră depinde de conștientizarea și acțiunile noastre în comunitate.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor