Într-un discurs ținut în luna februarie 2024 la Biserica Elim din Bruxelles, Mircea Geoană a avertizat asupra unor influențe din Occident care, în opinia sa, amenință tradițiile și valorile fundamentale ale familiei și credinței din România. Geoană a subliniat că, deși majoritatea lucrurilor venite din Occident sunt pozitive, „un val” ar încerca să erodeze „fundamentul nostru creștin”, făcând apel la o rezistență comună față de aceste curente.

„Națiunea română e una profund creștină”, a spus Geoană, afirmând că valorile de familie și credință trebuie protejate pentru generațiile viitoare. El a precizat că nu are nicio problemă cu cei care au alte convingeri, dar a criticat încercările de a impune norme care „nu sunt în regulă”.

Geoană a vorbit, de asemenea, despre propria sa redescoperire a credinței, explicând că a devenit un om schimbat după ce a trecut prin momente dificile. „Suntem toți copiii lui Dumnezeu, suntem toți români, suntem o singură națiune creștină”, a declarat el, subliniind unitatea națională și creștină a României.

Totodată, miercuri, Mircea Geoană și-a lansat oficial candidatura la alegerile prezidențiale ca independent, promițând că va fi „un președinte pentru toți”. El a afirmat că își dorește să fie un apărător al credințelor și tradițiilor, dar și deschis către progres. Geoană a subliniat că, în viziunea sa, nu există „psdiști, liberali, useriști”, ci doar români pe care îi va reprezenta ca președinte.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews