Candidatul la alegerile prezidențiale, Mircea Geoană, a făcut o nouă gafă, autointitulându-se „decrețel” în cadrul emisiunii „În fața ta” de la Digi24. Fostul secretar general adjunct al NATO a declarat că face parte din generația copiilor născuți după controversatul decret al lui Nicolae Ceaușescu din 1966, care a interzis avorturile, deși el s-a născut în 1958, cu opt ani înainte de semnarea decretului.

„Eu sunt decrețel și eu,” a spus Geoană, într-un context în care discuta despre dreptul femeilor de a decide asupra propriului corp. Termenul „decrețel” este asociat cu copiii născuți după 1966, într-o perioadă dificilă marcată de politicile dure ale regimului comunist. Declarația a ridicat semne de întrebare cu privire la capacitatea lui Geoană de a se raporta corect la cronologia evenimentelor.

Această gafă nu este singulară pentru Mircea Geoană. Recent, într-un interviu la PRO TV, candidatul la prezidențiale a făcut o altă eroare cronologică, urând sănătate Regelui Mihai, care a decedat în 2017.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews