Mircea Geoană, fostul secretar general adjunct al NATO, a respins joi seară, în cadrul emisiunii „Jurnalul de Seară” de la Digi24, legăturile dintre campania sa electorală și oligarhii ruși, susținând că investigația jurnaliștilor de la Context.ro este o „operațiune FSB”. Investigația dezvăluie legături între Rareș Mănescu, fost coordonator al campaniei sale, și afaceriști ruși.

Geoană nu a contestat faptul că Mănescu a fost parte din echipa sa de campanie, dar s-a arătat deranjat de asocierea cu oligarhii ruși, evitând să menționeze care informații ar fi fost false. El a declarat că a cerut sprijinul instituțiilor specializate în informații și contrainformații pentru a investiga aceste conexiuni, negând că Mănescu avea legături cu rușii în timpul campaniei.

De asemenea, Geoană a sugerat că această operațiune ar fi putut fi „plantată”, dacă se confirmă că Mănescu desfășura afaceri cu rușii în acea perioadă. Fostul număr 2 din NATO a respins ideea că ar fi fost implicat într-o campanie electorală în timp ce deținea funcția la NATO, în ciuda faptului că Mănescu a confirmat participarea sa în echipă.

Referitor la vizita sa la Moscova din 2009, Geoană a descris-o drept o „vizită normală, exploratorie”, subliniind că aceasta a avut loc în contextul campaniei sale pentru președinția României. El a adăugat că statul român a fost informat despre deplasările sale și că nu a fost întrebat de NATO în legătură cu această vizită. „Statul român este destul de vigilent pentru a știi ce fac demnitarii de rang înalt”, a explicat Geoană, subliniind că a trecut prin toate filtrele de verificare ale NATO.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews