Mircea Badea, personalitatea TV, afirmă că, cetățenii din România trebuie să își asume responsabilitatea pentru seria de tragedii care au afectat țara noastră, din cauza atitudinii lor lipsite de implicare. În timp ce comentează tragedia de la Crevedia, Badea evidențiază că opinia sa este că mulți români par să acorde mai multă importanță aspectelor superficiale și să arate un grad redus de angajament civic, asemenea comportamentului asociat cu maneliștii și preocuparea pentru consumul de bere.

„România nu-i o țară, e o chestie sau ceva de genul. Problema principală a acestei țări, lăsând la o parte orice alte tehnicalități, este consistența strict manelistă a locuitorilor ei. Cetățenii României nu sunt niște cetățeni, ci doar maneliști preocupați de manele și de bere.

Toate aceste nenorociri sunt urmări ale faptului că în România nu luăm nimic în serios. Ne învolburăm, ne văităm, ne văicărim … vine o nouă învolburare. De fiecare dată urmează un heirup…Acu spunem: Să vezi cum autoritățile se vor năpusti, vor face controale la toate GPL-urile etc.

De la tragedia de la Colectiv, am tot auzit aceeași declarație, pe care nu o contest. Este vorba despre necesitatea ca România să dispună de o cantitate semnificativă de locuri pentru tratarea pacienților cu arsuri grave. Paralela cu problema consumului de droguri este evidentă, având în vedere că ne concentrăm mai degrabă pe reducerea consumului și nu pe combaterea traficului. Aceeași abordare pare să fie valabilă și aici. Se sugerează că ar trebui să avem mai multe paturi pentru arși grav, dar ar trebui să ne întrebăm și cum am putea preveni arsurile majore. Aceasta ar putea fi o idee!”, a afirmat Mircea Badea într-un interviu acordat Antenei 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *