Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat marți la Timișoara că va rezilia contractul pentru construcția drumului de legătură dintre autostrada A1 și DN69 în zona Sânandrei din cauza lipsei de progres în lucrări și mobilizare insuficientă din partea constructorului italian.

„Am constatat că mobilizarea constructorului este foarte slabă: progresul fizic realizat în anul 2023 este de doar 5%. Aș vrea ca această reziliere să fie considerată un exemplu de ‘Așa nu!’ în relația dintre antreprenori și statul român!”, a subliniat ministrul Transporturilor.

Chestionat cu privire la perioada în care va fi desemnat un nou constructor după reziliere, Sorin Grindeanu a estimat că acest proces va dura aproximativ șase luni.

El a exprimat dorința ca situațiile de reziliere a contractelor să fie evitate, deoarece implică prelungirea procedurilor și întârzieri în implementarea lucrărilor.

Ministrul a efectuat o vizită pe șantierul drumului în cauză în Timișoara, în urma altor vizite pe care le-a efectuat la proiecte în derulare în localitățile Sălaș, Bihor și Arad.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *