Sursa: Mediafax

Ministrul Sănătății, a subliniat că epidemia de rujeolă persistă în România, cu un accent pe nevoia de vaccinare a copiilor și adulților nevaccinați sau netratați

„Epidemia de rujeolă evoluează în continuare în România. Sunt câteva judeţe care sunt mai afectate. în general focare care apar acolo unde sunt comunităţi cu grad redus de acoperire vaccinală. România, este –  evoluează în toată Uniunea Europeană – dar în România probabil mai mult decât în alte ţări”, a spus Rafila

El a îndemnat părinții să-și vaccineze copiii și a encourajat vaccinarea și pentru adulții nevaccinați sau cei care nu au avut boala.

Încurajăm parinţii care nu şi-au vaccinat încă copiii să o facă, pot să o facă la medicul de familie, chiar şi adulţii care nu au trecut prin boală sau nu au fost vaccinaţi o pot face, pentru că formele care apar, şi de multe ori decesele, au apărut la adolescenţi sau la adulţi care nu erau protejaţi.  Ori dacă intră in contact o astfel de persoană cu un copil care are pojar, forma e mult mai agresivă la adult, pentru că avem şi alte boli, şi altă vârstă şi reacţionăm diferit”, a argumentat ministrul Sănătăţii.

Conform celei mai recente statistici, între 1 ianuarie 2023 și 28 aprilie 2024, în România au fost înregistrate 13,985 de cazuri confirmate de rujeolă, cu 15 decese. Cinci dintre decese au avut loc în județul Brașov, patru în București, trei în Giurgiu, câte două în Argeș și Mureș, și unul în Sibiu. Cel de-al 15-lea deces, în Giurgiu, implică un bărbat de 42 de ani, nevaccinat împotriva rujeolei, care avea antecedente medicale de boală toxică a ficatului cu colestază și hipertensiune esențială. Cea mai afectată categorie este cea a copiilor cu vârsta între 1 și 4 ani, cu peste 5,000 de cazuri.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *