logo
RNTV Live

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, asigură că recalcularea pensiilor va fi finalizată până în septembrie 2024

simona bucura oprescu
Dumitrache Catalina

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a declarat că există certitudinea că recalcularea pensiilor va fi implementată până în septembrie 2024, conform noului act normativ. Întrebată despre resursele umane și tehnologice ale Ministerului Muncii pentru a asigura acest proces, Oprescu a răspuns afirmativ, subliniind responsabilitatea și etapele necesare pentru implementarea reformei.

Bucura Oprescu a explicat că a doua etapă de majorare a pensiilor, asociată cu recalcularea generală, nu este legată de ciclul electoral viitor, ci de procesul de recalculare care presupune anumite etape. Ea a subliniat că reforma a fost planificată în mod responsabil, începând cu adoptarea legii și continuând cu promulgarea acesteia în Monitorul Oficial.

“Scuzați-mă, aș vrea să vă spun de ce totuși avem luna septembrie. Nu din motive electorale, cum spun unii. Luna septembrie este aleasă în mod responsabil fiindcă noi adoptăm legea, după care, după promulgarea legii în Monitorul Oficial, din momentul în care legea este în vigoare suntem obligați să venim cu normele de aplicare, după finalizarea normelor de aplicare trebuie cu compania care asigură servicii de soft pentru Casa Naţională de Pensii să realizăm noul soft, după care să instruim pe colegii din Casele teritoriale de pensii, după care să începem procesul efectiv de recalculare a pensiilor, astfel încât până la 1 septembrie fiecare român să aibă o decizie de recalculare după noua formulă. Apoi, în luna septembrie să avem pentru toți românii pensiile recalculate”, a explicat ministrul.

Conform acesteia, reforma sistemului public de pensii nu se limitează la îndeplinirea angajamentelor față de Comisia Europeană, ci are ca principal obiectiv oferirea de pensii mai bune pentru români.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor