logo
RNTV Live

Ministrul Muncii promite că va căuta soluții pentru veniturile angajaților din Casele de Pensii

image-2023-07-17-26402691-41-simona-bucura-oprescu
Dumitrache Catalina

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a exprimat înțelegere față de nemulțumirea angajaților din Casele teritoriale de Pensii referitoare la nivelurile salariale în comparație cu alte categorii din sistemul bugetar. Într-un efort de a aborda această problemă, ministrul a anunțat că va căuta soluții pentru a găsi un echilibru între resursele actuale ale României și importanța muncii desfășurate de aceștia.

“Îi rog pe colegii de la Casele teritoriale de Pensii să aibă încredere. Cunoaștem foarte bine situația dânșilor, înțelegem situația dânșilor, este legitimă fiindcă nemulțumirea domniilor lor este raportarea la alte categorii din sistemul public care au venituri mai mari decât ale dânșilor la aceeași muncă, la muncă de aceeași complexitate și de aceeași importanță socială”, a declarat ministrul.

Bucura Oprescu a subliniat că există trei categorii de intervenții în aplicarea legii salarizării unitare, inclusiv pe cale legislativă, administrativă și judecătorească, care au dus la acordarea de drepturi suplimentare unor categorii de angajați. În acest context, angajații din Casele teritoriale de Pensii, având o muncă dificilă și cu mare responsabilitate, au exprimat dorința de a beneficia de venituri mai mari.

Ministrul Muncii a făcut un apel către acești angajați să aibă încredere și să-și desfășoare munca cu aceeași seriozitate. Totodată, a subliniat importanța motivării acestora în procesul de digitalizare a dosarelor de pensii.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

George IonescuCOREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor