Primarul Ploieştiului, pus la punct de Ministrul mediului
Ministrul mediului:” Dobre(…)se smiorcăie că ”altcineva”, (nu el!), trebuie să reducă poluarea din Ploiești”.
Într-o postare pe Facebook, Ministrul mediului, Graţiela Gavrilescu, îl pune la punct pe edilul liberal, Adrian Dobre, în ceea ce priveşte poluarea din oraş.
„Dobre de Ploiești, vătaful care, mai nou, se filmează cum umblă cu nivela să verifice orizontalitatea pavelelor și se miră de el ce bine îi stă cu mâinile în buzunare, același Dobre, care se pregătește să falimenteze Ploieștiul, nefiind în stare să gestioneze corespunzător problema termiei, se smiorcăie într-o postare pe FB că ”altcineva”, (nu el!), trebuie să reducă poluarea din Ploiești și anunță că el și ungurenii (pardon!) ploieștenii LUI vor protesta împotriva ”politicilor de mediu ale PSD-ALDE”.
Și ca apelul lui să capete greutate, face trimitere la experiența SUA, de unde ne și pune poze, ca să vedem că, ”la ei”, chiar s-a putut scăpa de poluare…
Ăsta ori nu știe boabă de engleză, ori le jignește inteligența concitadinilor și speră că aceștia îi dau crezare dacă văd ”blazonul” U.S. Embassy Bucharest ori doar mizează pe lenea celor care îi seamănă și cu care se adună…
Cert este că pro(te)st(atar)ul Dobre, ne share-uiește un link: https://share.america.gov/learn-how-air-quality-improved-i…/ , pe care chiar vă rog să îl accesați!
Vă prezint, la final, și traducerea articolului promovat pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA, la care ”edilul transatlantic” face trimitere.
Sunt măsuri excelente, luate în trei orașe americane, măsuri pe care, CULMEA CULMILOR!!!, și Guvernul României le susține financiar, prin facilitățile pe care Ministerul Mediului le acordă pentru realizarea unui transport cât mai puțin poluant (acordăm ecotichete în cadrul programelor Rabla și Rabla Plus, finanțăm integral achiziția de autobuze electrice în orașele cu probleme / Dobre le-a ratat, pe cele pentru Ploiești, din vina lui!, finanțăm stații de încărcare a autoturismelor electrice în municipiile reședință de județ / parcă văd că le ratează și pe acestea! sau piste de biciclete / despre care, la Ploiești, nu s-a mai vorbit de pe vremea primarului Calotă!).
Susținem, prin ecotichete, și înlocuirea electrocasnicelor energofage prin Rabla pentru Electrocasnice, plantarea de perdele forestiere, programul de dotare cu panouri fotovoltaice etc.
Alte măsuri menționate în postarea SUA se referă la o monitorizare atentă, fără precedent, a calității aerului, asigurată, unitar, prin colaborarea administrației locale cu cea guvernamentală.
Exact ce facem și noi, doar că, la Ploiești, spre deosebire de alte municipalități, colaborarea e…ZERO: noi facem treabă iar domnul primar… mitingește și se scâncește! Și nu e în stare, în 45 de zile, nici măcar să pună o rezoluție pe o solicitare de amplasament pentru o stație de monitorizare a calității aerului! Dumnezeule!!!
Dacă veți avea curiozitatea și răbdarea să citiți integral textul recomandat de ”Însuși”, veți remarca, amuzați, indignați, scârbiți… dumneavoastră alegeți cum anume, că toate măsurile întreprinse de americani țin de administrația locală, așa cum cere legea și la noi!
Și că 99% dintre ele ar trebui incluse în Planul de calitate a aerului, fără de care NU SE MAI POATE!
Deci, cum rămâne?Îi lăsăm, pe el și ”ungurenii” lui (scuze, domnu’ primar, dar nu-mi iese din minte că sunteți frate de PDL cu #Ungureanuvităkobe), să protesteze împotriva guvernului sau protestăm noi, ploieștenii, care vrem un oraș viu, cu locuri de muncă sigure și stabile DAR ȘI CU AER CURAT, împotriva PRIMARULUI INCOMPETENT CARE VREA SĂ NE DISTRUGĂ ORAȘUL?
Dar iată și traducerea promisă:
Aflați cum s-a îmbunătățit calitatea aerului în aceste orașe
Organizațiile locale din multe orașe colaborează cu guvernele lor pentru a aborda problema calitatii aerului pe termen lung, iar multe dintre ele au deja rezultate pozitive. Iată cum trei zone urbane mari – Chicago, Los Angeles și Pittsburgh – au făcut pași în a-și ajuta locuitorii să respire mai ușor.
Chicago
Inițiativele locale de tehnologie, cum ar fi AoT, ajută orașul să-și îmbunătățească calitatea aerului prin utilizarea senzorilor pe stalpii de lumina din oraș pentru a colecta date vitale despre mediul înconjurător. Acest proiect, care a început în 2016, a colectat date pe o scară nemaivăzută în oraș. Chicago, de asemenea, a creat Unitatea de Prevenire a Poluării pentru reducerea emisiilor, iar Asociația pentru Sănătatea Respirației lucrează cu partenerii locali pentru a crește utilizarea vehiculelor electrice și a energiei regenerabile.Los Angeles
Los Angeles a făcut probabil cea mai vizibilă schimbare, fiind infamă în secolul al XX-lea pentru nivelurile ridicate de ceata. Noile tehnologii, cum ar fi panourile solare și mașinile hibride și electrice, au făcut practicile de construcție și de energie mai ecologice. În mod similar, noile politici de stat au ajutat emisiile de carbon din California să crească cu doar 4% între 1990 și 2010. Orașul intenționează să crească numarul de vehiculele cu emisii zero cu 50% și să elimine utilizarea cărbunelui în întregime până în 2025.Pittsburgh
Odată renumit pentru fabricile sale de oțel, Pittsburgh este acum un oraș model pentru utilizarea noilor inițiative și tehnologii pentru a crea un mediu mai curat. Persoanele care vizitează astăzi Pittsburgh pot vedea Turnul de la PNC Plaza, o clădire de birouri cu 33 de etaje, care a depășit cele mai înalte cerințe de certificare în designul durabil de la Consiliul pentru clădiri verzi din S.U.A. Orașul intenționează să utilizeze autovehicule electrice care se conduc singure și să instaleze semnale și lămpi care sunt mai ecologice. În 2016, Universitatea Carnegie Mellon a creat o aplicație numită Smell Pittsburgh, care permite utilizatorilor să raporteze poluanții prin mirosul lor și este în curs de dezvoltare în Statele Unite pentru a ajuta alte orașe”, încheie Graţiela Gavrilescu