logo
RNTV Live

Ministrul Mediului a emis astăzi acordurile de mediu pentru patru parcuri eoliene

R
Constantin Corina

Astăzi, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a emis acordurile de mediu pentru patru parcuri eoliene propuse să fie construite în comunele Ciuchici, Naidăș, Sasca Montană, Răcășdia, Vrani, Berliște și Ciclova Română din județul Caraș-Severin.

Aceste parcuri eoliene, în total 81 de turbine, fiecare având o putere instalată de 6,2 MW, sunt prevăzute cu sisteme de stocare a energiei electrice, având un rol esențial în reducerea emisiilor de carbon din sistemul energetic național.

Ele vor contribui la înlocuirea surselor poluante și la atingerea obiectivului de utilizare a Surselor Regenerabile de Energie în sectorul Energiei Electrice (#SRE-E). Perioada estimată de execuție a proiectului este de 36 de luni.

„Efectele schimbărilor climatice sunt din ce în ce mai evidente, iar noi suntem datori să identificăm soluții pentru protejarea naturii și a umanității. Asemenea investiții, ce produc energie din surse regenerabile, prezintă numeroase beneficii, printre care și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, diversificarea aprovizionării cu energie și reducerea dependenței față de piețele de combustibili fosili. De asemenea, dezvoltarea surselor regenerabile de energie ne ajută și prin crearea de noi locuri de muncă verzi, în #România”, a transmis ministrul Mircea Fechet.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

puslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor