Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a exprimat sprijinul pentru comasarea alegerilor din anul viitor, considerând că acest demers ar aduce atât eficiență în administrarea țării, cât și o economie semnificativă la bugetul de stat. Cu toate acestea, Gorghiu a subliniat că încă nu s-a ajuns la un acord în cadrul coaliției de guvernare cu privire la această propunere.

„Nu arată înţelepciune politică să nu ajungem la comasarea alegerilor în orice scenariu posibil. Având patru tipuri de alegeri cu cinci eşantioane de scrutin, reprezintă o constrângere asupra economiei româneşti, provocând perturbări în funcționarea instituțiilor și generând un blocaj general. Chiar dacă unora nu le place ceea ce afirm, nu putem ignora realitatea (…) acest lucru nu mi se pare acceptabil. Ne vom confrunta cu consecințe toți. Avem reforme de implementat în 2024, și nu puține, avem angajamente cu Comisia Europeană, cu PNRR, reforme care au termene foarte clare. Cum putem să atingem aceste obiective dacă trei sferturi din 2024 vor fi dominate de precampanie electorală, campanie electorală, listele de candidați și birouri electorale? Toți vom funcționa într-o altă logică decât logica administrației publice locale, județene și centrale”, a declarat Alina Gorghiu.

Ministrul Justiției a explicat că se pot comasa orice alegeri care sunt constituționale și că pot fi găsite formule adecvate, însă a subliniat că liderii PSD nu susțin această comasare.

„Orice alegeri care sunt constituționale pot fi comasate. Există soluții, dar la acest moment, nu există un acord politic. Da, PSD nu a fost de acord. Au comunicat public de mai multe ori, PNL considerând că nu este momentul potrivit pentru comasare. Eu rămân în continuare convinsă, având în vedere toate argumentele privind eficiența administrației și, de asemenea, aspectul de economie la bugetul de stat – avem mereu probleme cu bugetul -, că avem posibilitatea să abordăm o perspectivă pragmatică și să identificăm o formulă de comasare. PNL este deschis acestui tip de abordare, luând în calcul beneficiile economice pentru stat, nu doar pierderile. Sunt convinsă că liderii PNL vor reevalua poziția pe acest subiect și vor comunica”, a adăugat Gorghiu.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *