Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a adus în discuție posibilitatea comasării alegerilor din acest an, care includ europarlamentarele, localele, prezidențialele și parlamentarele. Ministrul a argumentat că pentru o mai bună eficiență a procesului de vot și pentru a evita obosirea electoratului, discuția despre comasarea alegerilor nu ar fi lipsită de interes.

„Având în vedere că anul 2024 este un an special, având toate rândurile de alegeri și omul, până la urmă te gândești la om, nefiind obișnuit cu patru rânduri de alegeri, poate n-ar fi lipsită de interes această discuție în spațiul public. Dar e o decizie a coaliției și dacă ne gândim la eficiența unui astfel de lucru și la faptul că omul ar fi obosit să aibă patru rânduri de campanii electorale, de patru ori convins să voteze pe X sau Y. Intervine și psihologic discutând fenomenul acesta de plictiseală”, a explicat Boloș.

Ministrul a subliniat că estimările indică faptul că organizarea celor patru tururi de alegeri ar costa aproximativ 3,8 miliarde de lei. Întrebat despre economiile posibile prin comasarea alegerilor, Boloș a menționat că dacă această sumă s-ar reduce la jumătate prin comasare, ar putea reprezenta o soluție eficientă din punct de vedere financiar.

Discuția deschisă de ministrul Finanțelor ar putea să încurajeze dezbaterile cu privire la optimizarea procesului electoral și eficiența utilizării resurselor financiare.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *