Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a reiterat, luni seară, angajamentul Guvernului României de a proteja consumatorii de energie prin plafonarea prețurilor, asigurându-se că cetățenii nu vor avea de suferit nici de frig, nici de teama facturilor. Burduja a subliniat că România se situează pe locul patru în Uniunea Europeană în ceea ce privește prețul gazului, având un plafon de 0,31 lei pe MWh.

Ministrul a explicat că statul acoperă diferența dintre prețul la factură și prețul din piața liberă, iar aceste ajutoare sunt finanțate de la bugetul de stat. Acest sistem de sprijin se aplică până în luna martie a anului curent.

Întrebat cu privire la eventualele probleme cu Comisia Europeană legate de această schemă de ajutor, care acoperă toți consumatorii și nu doar pe cei vulnerabili, ministrul a afirmat că nu i s-a semnalat că această schemă ar încălca norme europene.

Burduja a subliniat că România a adoptat o abordare axată pe toți consumatorii, atât casnici, cât și non-casnici, stabilind praguri de consum și garantând astfel protecția și accesibilitatea la energie pentru toată populația.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *