Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat luni seară că, în ciuda scăderii temperaturilor și ninsorilor, nu se așteaptă la probleme în alimentarea cu gaz și apă, deoarece țara este „mai bine pregătită decât oricând”. Cu toate acestea, ministrul a avertizat asupra posibilelor probleme în furnizarea curentului electric din cauza avariilor produse de vântul puternic.

Burduja a menționat că depozitele de gaze sunt pline în proporție de peste 80%, cu peste 170 de milioane de metri cubi de gaz înmagazinate. El a explicat că, având un consum obișnuit în zilele geroase de 40-50 milioane de metri cubi și o producție de aproximativ 26-28 de milioane de metri cubi, orice diferență poate fi acoperită din rezervele existente.

Cu toate acestea, ministrul a subliniat că problemele pot apărea în sistemul electric din cauza vântului puternic, iar intervențiile în teren pentru remedierea defecțiunilor pot fi dificile, determinând întreruperi temporare în furnizarea curentului electric. Acest avertisment vine în contextul în care unele regiuni din țară se confruntă cu avertizări meteo de vânt puternic, polei, ninsori moderate și viscol. Burduja a subliniat că intervențiile pot fi dificile în anumite zone, iar perioadele fără curent electric pot varia de la câteva ore până la câteva zile.

Ministrul a anunțat că marți, de la ora 09:00, se va reuni Comandamentul Energetic de Iarnă pentru a gestiona situația și a lua măsurile necesare în timp util.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *