Luni, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat că a convocat şedinţa comandamentului energetic de iarnă și că vor depune toate eforturile pentru a evita apariția oricăror probleme!

Ministrul Energiei: „Gerul vine şi trebuie să fim pregătiţi. Am convocat şedinţa comandamentului energetic de iarnă şi vom face tot posibilul să nu fie niciun fel de probleme.”

Sebastian Burduja menționează că, „în cazul unor condiții meteorologice extreme, în care cetățenii ar putea rămâne fără curent, există câteva măsuri pe care le pot lua pentru a menține căldura în locuință, pentru a-și crește temperatura corpului și pentru a rămâne în siguranță.”

Sebastian Burduja: „Important: dacă liniile electrice sunt rupte, nu le atingeţi, ţineţi familia şi animalele de companie departe. Raportaţi liniile întrerupte companiei de utilităţi! Toate sfaturile sunt într-un super ghid, pregătit de prof. Dumitru Chisăliţă, de la Asociaţia Energia Inteligentă. Vă rămân la dispoziţie pentru a trece cu bine împreună peste această perioadă.”

Recent, ministrul Energiei a subliniat că România este pregătită pentru perioadele de ger, deținând rezerve de gaze la un nivel de 82,93% în depozite: „La cum a decurs iarna până acum, dar chiar şi în condiţii mai grele, cu maxim 1-2 episoade de ger sau viscol pe lună, vom trece iarna doar cu gaz românesc, din ceea ce avem înmagazinat şi ceea ce producem”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *