logo
RNTV Live

Ministrul Energiei a încheiat 11 contracte de finanțare în valoare totală de peste 28.400.000 lei pentru implementarea sistemelor de panouri fotovoltaice destinate consumului propriu al entităților publice

burduja
Dudau Andreea Valentina

Vineri, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a încheiat 11 contracte de finanțare în valoare totală de peste 28.400.000 lei pentru implementarea panourilor fotovoltaice destinate consumului propriu al entităților publice!

Astfel, în cadrul apelului finanțat prin Fondul pentru Modernizare, Programul-cheie 1: Surse regenerabile de energie și stocarea energiei – Sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile pentru autoconsum al entităților publice, au fost semnate 10 contracte de finanțare, conform comunicatului de presă al Ministerului Energiei.

Valoarea totală a proiectelor finanțate este de 26.590.462,56 lei, din care valoarea totală a finanțării din Fondul pentru Modernizare este de 22.330.466,78 lei, iar capacitatea totală instalată este de 3,46 MW.

Cele zece primării care au semnat contractele sunt: orașul Fămânzi și comuna Hudești din județul Botoșani, orașul Lipova din județul Arad, comuna Roșia din județul Bihor, comuna Grindu din județul Ialomița, comuna Gologanu din județul Vrancea, comuna Cuza Vodă din județul Călărași, comuna Ruscova din județul Maramureș, comuna Chirnogeni din județul Constanța și comuna Ilva Mare din județul Bistrița-Năsăud.

De asemenea, pe 14 mai a fost semnat contractul de finanțare pentru Comuna Aștileu, județ Bihor, cu o valoare totală a proiectului de 1.901.814,57 lei și o capacitate instalată totală de 0,25 MW.

„Semnarea acestor contracte subliniază prioritatea investițiilor, stabilită încă de la preluarea mandatului: investiții, investiții, investiții. Le mulțumesc colegilor din minister care au înțeles importanța accelerării investițiilor prin Fondul de Modernizare. Obiectivul nostru este să avem o energie sigură, la un preț corect și cât mai ecologică. Prin Fondul pentru Modernizare avem cea mai mare șansă de dezvoltare pe care România o are în istoria recentă și nu greșesc dacă spun că Ministerul Energiei gestionează cea mai importantă investiție pentru viitorul României și România Viitorului”, a declarat Sebastian Burduja, conform sursei citate.

Prin semnarea acestor 11 contracte de finanțare, se asigură finanțarea pentru proiecte noi, în valoare totală de 28.492.277,13 lei, cu o valoare totală a finanțării din Fondul pentru Modernizare de 23.957.345,67 lei, pentru o capacitate instalată totală de 3,71 MW.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor