Foto: digi24.ro

Cu ocazia Zilei Naționale a Lecturii, sărbătorită pe 15 februarie, Ministrul Educației, Ligia Deca, a îndemnat cadrele didactice să organizeze activități menite să atragă elevii spre lectură și să îi îndrume în călătoria lor de descoperire a cărților.

Lectura împreună cu elevii și discuțiile despre cărțile recente pot deveni practici care să stimuleze interesul pentru lectură, contribuind în același timp la consolidarea coeziunii în grup.

Ziua Naţională a Lecturii ne oferă contextul să promovăm importanţa lecturii şi să propunem rutine de lectură (#citimZideZi). Elevii au nevoie să devină cititori competenţi pentru a face faţă cu succes provocărilor societăţii actuale. Noi avem responsabilitatea să-i atragem şi să îi susţinem în drumul lor spre descoperirea cărţilor. Fiţi alături de noi, împreună putem creşte viitoarele generaţii de cititori!”, a transmis ministrul Deca, potrivit AGERPRES.

Conform Ministerului Educației, aceasta incurajeaza în luna februarie profesorii sa initieze activități menite să dezvolte o rutină de lectură în rândul copiilor, de la antepreșcolari, preșcolari până la elevi.

În afara discuțiilor despre cărți și lectură, puteți organiza cluburi de lectură, ateliere de scriere creativă sau ilustrare de carte. Promovarea acestor inițiative pot inspira și alți educatori și membri ai comunității să adopte astfel de practici.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *