Ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, a avut o întrevedere joi cu ministrul de stat pentru afaceri externe al Japoniei, Kiyoto Tsuji, în cadrul vizitei acestuia la București. Potrivit Ministerului de Externe, discuțiile au acoperit o gamă largă de chestiuni, oferind o platformă pentru un schimb aprofundat de opinii privind teme regionale și globale de interes comun.

Cei doi oficiali au remarcat evoluția pozitivă a relațiilor bilaterale și cooperarea crescută în toate domeniile, cu un accent deosebit pe consolidarea Parteneriatului Strategic bilateral semnat la începutul acestui an. Dialogul a oferit, de asemenea, ocazia de a dezbate în detaliu chestiuni legate de securitate și cooperare regională și internațională.

În timpul vizitei la București, ministrul de stat pentru afaceri externe al Japoniei a avut o întâlnire cu secretarul de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice, Traian Hristea. Acesta a prezentat poziția României privind conflictul în Ucraina și sprijinul constant al țării noastre pentru statul vecin, care recent a devenit partener strategic. Cei doi oficiali au discutat despre securitatea în regiunea Europei și Indo-Pacific, evidențiind interconexiunile dintre aceste zone și importanța gestionării atente a provocărilor de securitate la nivel global.

De asemenea, ministrul de stat al Japoniei a exprimat un interes sporit pentru platformele regionale în care România joacă un rol activ, cum ar fi Inițiativa celor Trei Mări (I3M), și a subliniat preocupările legate de conflictul dintre Rusia și Ucraina. Dezbaterile au evidențiat angajamentul ambelor țări în susținerea securității regionale și cooperarea la nivel internațional.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *