Ministrul de Interne Cătălin Predoiu a participat la o ședință cu conducerea interimară a Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța. Acesta a afirmat că reorganizarea completă a IPJ Constanța este o prioritate și a subliniat că este necesară o nouă atitudine din partea polițiștilor.

Predoiu a discutat cu conducerea interimară a IPJ Constanța despre analiza cazului de la Vama Veche, prioritățile operaționale ale Inspectoratului în perioada următoare și despre proiectul pilot privind reorganizarea completă a IPJ Constanța.

Ministrul a explicat că reorganizarea va viza priorități precum traficul de persoane, droguri și arme, migrația ilegală, contrabanda, evaziunea fiscală, siguranța rutieră și crima organizată, precizând că aceste infracțiuni grave sunt legate de crima organizată.

Decizia de reorganizare completă a IPJ Constanța vine în contextul schimbărilor survenite în conducerea Inspectoratului după accidentul de la 2 Mai, în care doi tineri au murit și alții au fost răniți. Un tânăr care era sub influența drogurilor i-a lovit cu mașina pe acești tineri. Acest incident a dus la schimbarea conducerii IPJ Constanța și la demiterea unor șefi de poliție.

Ministrul Predoiu a cerut o atitudine nouă bazată pe responsabilitate, angajament și loialitate față de muncă, profesie, lege și cetățean din partea fiecărui polițist.

Noul șef interimar al IPJ Constanța, Mădălina-Sorina Vlangăr, a declarat că prioritatea sa numărul unu este siguranța cetățeanului și siguranța străzilor pe care circulă copiii noștri.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *