Sursă foto: Cotidianul RO

Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a subliniat miercuri că relația de cooperare dintre Moldova și România este cu adevărat fantastică și extrem de intensă, acoperind o diversitate de domenii. El a menționat că informația privind progresele rapide în cele zeci și zeci de domenii de colaborare deseori scapă, deoarece cooperarea dintre cele două țări implică toate ministerele și este într-o continuă dezvoltare.

Nicu Popescu a evidențiat că cooperarea se extinde în mai multe domenii vitale, cum ar fi sectorul energetic, cu proiecte precum interconectarea Chișinău-Vulcănești și discuții pentru o nouă interconectare între Bălți și Suceava. De asemenea, a menționat că România a fost un furnizor important de electricitate, asigurând 90% din necesarul Moldovei în luna noiembrie, și că există depozitare de gaz în România.

Pe lângă aspectele economice, colaborarea diplomatică dintre cele două țări a fost excelentă, serviciile diplomatice române și moldovene lucrând împreună pentru a promova interesele Republicii Moldova în diverse capitale ale lumii și pentru a întări legăturile cu UE și alte țări partenere.

În ceea ce privește securitatea, ministrul a recunoscut că România oferă sprijin semnificativ Republicii Moldova și este angajată să nu o abandoneze în fața unor evoluții negative, contribuind astfel la consolidarea securității regionale.

Nicu Popescu a adăugat că un viitor promițător înseamnă dezvoltarea infrastructurii care să faciliteze interconectarea cu România și Europa. Printre obiectivele dorite se numără construirea de mai multe poduri, facilitarea circulației cetățenilor, fluidizarea comerțului și dezvoltarea de interconexiuni în domeniul energetic și al căilor ferate, pentru a asigura o integrare mai strânsă și mai solidă a Republicii Moldova în spațiul european, alături de România.

‏‏‎ ‎

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *