Raluca Turcan, Ministrul Culturii, a anunțat duminică la Consiliul Național al PNL că industria cinematografică din România va aduce peste 300 de milioane de euro în anul 2025.

Turcan a explicat că sectorul cinematografic a fost revitalizat de guvernarea liberală după ce a fost neglijat în trecut. „Am reușit să repornim acest sector, care a fost afectat de guvernările anterioare, și care are un factor de multiplicare în economia națională de unu la opt. Asta înseamnă că un euro investit generează opt euro în economia națională,” a declarat Turcan.

Ea a subliniat că investițiile în cinematografie sunt acum recunoscute ca un factor de creștere economică, iar PNL a relansat o schemă de ajutor de stat pentru a sprijini acest sector esențial al culturii românești.

Declarația a fost făcută în contextul în care liderul PNL, Nicolae Ciucă, și-a oficializat candidatura pentru președinția României. Turcan a subliniat importanța investițiilor în cinematografie ca parte a strategiei economice și culturale a guvernării actuale.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews