logo
RNTV Live

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării vrea angajați care să se adapteze la noile tehnologii încât să evolueze și România!

download-5
Constantin Corina

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a subliniat că încheierea procesului de digitalizare nu va duce la înlocuirea funcționarilor publici competenți cu noile tehnologii.

Totuși, acesta a precizat că cei care nu se adaptează nu pot contribui la modernizarea României, subliniind că aceasta necesită implicarea celor dornici să facă progrese în acest sens.

“Statele care dau cele mai eficiente servicii administrative în format digital. Şi avem Danemarca, Estonia, Portugalia, Polonia. Am făcut un studiu împreună cu cei din Danemarca, modul în care au evoluat resursele umane din administraţia publică în urma implementării unui sistem similar cu cel pe care vrem să îl implementăm în România. Din punct de vedere al numărului de angajaţi foarte mulţi dintre cei care făceau sarcini repetitive au ajuns să se formeze înspre noi joburi, au ajuns să aibă mai mult timp pentru munca de bază, au relaţie cu mai mulţi beneficiari şi ce e foarte important, că au ajuns să constate o creştere a calităţii muncii la locul de muncă”, a comunicat ministrul Digitalizării.

Bogdan Ivan a explicat că oamenii competenți nu vor fi niciodată înlocuiți de tehnologie. Cu toate acestea, pentru cei care se confruntă cu dificultăți în adaptarea la schimbări și utilizarea noilor tehnologii, primul pas este să urmeze cursuri de formare pentru a dobândi abilitățile necesare. Aceste abilități ar putea aduce o valoare adăugată mai mare în administrație.

De asemenea, dacă cineva refuză să facă acest efort de adaptare, este clar că nu se poate progresa în modernizarea României cu persoane care nu sunt dispuse să îmbrățișeze schimbarea. Ivan a subliniat că este necesar să ne adaptăm la noile tehnologii, dar a reiterat faptul că oamenii competenți nu vor fi niciodată înlocuiți de mașini.

Obișnuirea oamenilor cu noile tehnologii poate fi un proces gradual și eficient dacă sunt luate în considerare următoarele aspecte:

  1. Educație și formare: Oferirea de cursuri și programe de formare pentru a-i învăța pe oameni să utilizeze noile tehnologii. Aceste programe ar trebui să fie accesibile, interactive și să ofere sprijin adecvat pentru învățare.
  2. Demonstrații practice: Organizarea de sesiuni practice în care oamenii pot experimenta direct cu noile tehnologii într-un mediu sigur și asistat. Acest lucru poate ajuta la reducerea anxietății și la creșterea încrederii în propriile abilități.
  3. Suport și îndrumare: Furnizarea de suport continuu și îndrumare pentru utilizarea noilor tehnologii. Acest lucru poate include acces la resurse online, ghiduri de utilizare și asistență tehnică pentru probleme sau întrebări.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor