Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a declarat miercuri că legile pentru contracararea dronelor care intră în spațiul aerian al României sunt încă în „faza procedurală”, subliniind că România poate, totuși, să își îndeplinească misiunea de apărare. De asemenea, ministrul a justificat absența sa de la ședința Comisiei de apărare din Senat, precizând că întâlnirea a fost una „tehnică” și invitația nu îi era adresată.

Tîlvăr a explicat că sunt cinci legi care urmează să fie discutate în Parlament, acestea fiind esențiale pentru a reglementa răspunsul militar la posibilele incidente cu drone. Evaluările recente, realizate împreună cu aliații României, au stabilit că drona care a intrat în spațiul aerian românesc la sfârșitul săptămânii trecute „nu a avut caracter ostil”.

Nicoleta Pauliuc, președinta Comisiei de apărare din Senat, a subliniat necesitatea accelerării procesului legislativ, solicitând instituțiilor avizatoare să contribuie la adoptarea rapidă a acestor proiecte de lege. USR a criticat absența ministrului Tîlvăr din Parlament, considerând că acesta subminează activitatea parlamentară și pune în pericol transparența și răspunderea guvernamentală.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews