logo
RNTV Live

Ministrul Agriculturii își exprimă aprecierea față de decizia Ursulei von der Leyen: ‘Regulamentul SUR a fost complet eronat’

florin_barbu
Iorgu Theo

Marți, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat că este încântat de faptul că președintele Comisiei Europene a recunoscut că Regulamentul SUR a fost complet greșit și a decis să retragă prevederile referitoare la limitarea produselor de protecție a plantelor.

”Mă bucur că preşedintele Comisiei Europene a ajuns la concluzia că Regulamentul SUR era total greşit şi a luat decizia să retragă prevederile privind limitarea din pix a produselor de protecţie a plantelor. Am susţinut în fiecare Consiliu AgroFish şi în toate apariţiile mele în spaţiul public că reducerea în termeni de procente, fără să se ţină cont de specificul fiecărui stat membru nu are cum să ajute nici mediul, nici fermierii”, spune Barbu într-o postare pe Facebook.

Florin Barbu subliniază că își exprimă recunoștința colegilor săi europarlamentari din PSD care au respins, prin vot, propunerea de Regulament care ar fi adus dezavantaje fermierilor români.

”Am încredere că şi prelungirile derogărilor de la GAEC 8 ( 4% pârloagă) şi de la GAEC 7 (rotaţia culturilor), pe care de asemenea le-am susţinut în Consiliu vor fi adoptate, deoarece sunt susţinute de miniştrii agriculturii din 15 state membre! Avem datoria să ascultăm vocea fermierilor, să îi sprijinim şi să luăm deciziile cele mai bune pentru viitorul agriculturii din fiecare stat membru”, mai spune ministrul Agriculturii.

Europarlamentarul PNL, Siegfried Mureșan, a declarat că președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat marți, în plenul Parlamentului European, retragerea propunerii controversate referitoare la reducerea nejustificată a consumului de pesticide în Europa. El a subliniat că PNL susține agricultura sustenabilă și protejarea mediului, însă a menționat că aceste obiective trebuie să fie atinse în colaborare cu fermierii, nu împotriva lor.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor