logo
RNTV Live

Ministrul Agriculturii, în vizită la o viitoare fermă de porci din Prahova/ Investiția se ridică la peste 16 milioane de euro /FOTO

Costin

Ministerul Agriculturii are în derulare un amplu proiect de susținere a crescătorilor de porci pentru activitatea de reproducție. Printre cei care au accesat programul se află și o societate care construiește o fermă în localitatea prahoveană Baba Ana. Aceasta va avea o capacitate de 3000 de scroafe, ceea ce înseamnă aproximativ 90.000 de purcei pe an.

Investiția de aproximativ 16.400.000 de euro a început în vara anului trecut. 80% din bani provin din fonduri de la Ministerul Agriculturii. Lucrările sunt gata în proporție de  40%. Ferma va fi populată, cel mai probabil, în toamna acestui an.

Șantierul a fost vizitat, astăzi, de Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, însoțit de prefectul județului Prahova, Virgiliu Nanu. Prin programul respectiv, se dorește creșterea consumului de carne produsă în România. În perioada următoare, Ministerul Agriculturii va lansa încă 100.000 de locuri în sectorul suin pentru reproducție. Pentru a asigura consumul de de carne de porc pentru românii este  nevoie de nouă milioane de purcei pe an. În prezent, românii consumă 60% carne de porc din export.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor