Marți, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a efectuat o vizită de lucru în Călărași, unde s-a întâlnit cu fermieri pentru a discuta despre programele de finanțare și pentru a aborda problemele cu care aceștia se confruntă. În cadrul întâlnirii, ministrul a subliniat că plafonarea adaosului comercial a început să-și arate efectele.

„Plafonarea adaosului comercial și-a produs efectele. Aceasta s-a reflectat și în datele din 13, unde indicele prețului de consum din 2023 față de 2022 este în scădere (…). Aceasta demonstrează că ordonanța a avut un impact, arătând că 50% din românii cu venituri mici și medii consumă acele produse. Sunt rezultate ale unor studii, nu am implementat o ordonanță fără un fundament solid”, a afirmat ministrul Florin Barbu.

Ministrul a discutat cu fermierii din județul Călărași despre diversele programe de finanțare disponibile în agricultură.

„Am explicat despre Programul Național Strategic. În două săptămâni, vom lansa aproape 2,2 miliarde de euro, acoperind domenii precum zootehnia, procesarea, pomicultura, instalarea tânărului fermier, accesul primăriilor la drumuri comunale și de exploatație agricolă. Am prezentat numeroase proiecte și am luat notă de problemele semnalate de fermieri și primarii din județul Călărași”, a adăugat ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *