Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a solicitat Poliției Rutiere, în cadrul unei ședințe cu structurile de ordine publică și situații de urgență ale MAI, să acționeze ferm împotriva celor care periclitează siguranța traficului. Predoiu a subliniat importanța abordării principalelelor cauze ale accidentelor grave și a îndemnat la aplicarea strictă a legii pentru a elimina de pe șosele șoferii care conduc sub influența alcoolului, drogurilor sau manifestă un comportament agresiv și necivilizat.

Ministrul a evidențiat că aparatele DrugTest utilizate sunt de ultimă tehnologie, similare cu cele din țările Uniunii Europene, și a insistat asupra implementării tehnologiei moderne, inclusiv a radarelor fixe, pentru a spori siguranța rutieră.

Predoiu a vorbit și despre Planul de siguranță școlară, un efort interministerial care a inclus patrulări ale Jandarmeriei Române și acțiuni ale Poliției Române și Agenției Naționale Antidrog. Scopul acestor inițiative este de a reduce infracționalitatea în arealul școlar, unde 90% din infracțiuni au fost comise în interiorul școlilor.

Ministrul a subliniat necesitatea unei abordări comune și coordonate în lupta împotriva drogurilor, implicând familia, școala, societatea civilă, organele de aplicare a legii și justiției.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews