În luna septembrie, miniștrii Marcel Boloș, Sorin Grindeanu și Alexandru Rafila au dominat topul vizibilității în România, potrivit Barometrului de Vizibilitate a Miniștrilor, o analiză realizată de News.ro și Agenția de monitorizare Klarmedia, pe baza monitorizării presei scrise și online. De asemenea, miniștrii Angel Tîlvăr și Ligia Deca au făcut un salt spectaculos în top, urcând de pe locul 14 pe locul 5 și de pe locul 12 pe locul 6.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a înregistrat 37.991 de mențiuni în presa scrisă și online în septembrie, datorită declarațiilor sale privind pachetul de măsuri fiscale și momentul asumării răspunderii Guvernului în Parlament.

Ministrul Finanțelor Marcel Boloș a rămas pe locul doi, cu 7.835 de mențiuni, mai multe decât în luna precedentă.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a urcat de pe locul 5 în august pe locul trei datorită anunțurilor privind dezvoltarea infrastructurii de autostrăzi și salvarea companiei Tarom.

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a coborât de pe locul 3 în august pe locul 4.

Scandalul legat de fragmentele de dronă căzute în județul Tulcea a condus la creșterea vizibilității ministrului Apărării, Angel Tîlvăr, care a urcat de pe locul 14 pe locul 5.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a urcat și ea semnificativ în top, de pe locul 12 pe locul 6, datorită declarațiilor legate de începerea noului an școlar și reglementările referitoare la educație.

Alina Gorghiu, ministrul Justiției, a coborât pe locul 7 în topul vizibilității.

Ministrul Agriculturii, Florin Ionuț Barbu, a urcat două locuri în clasament, ajungând pe locul 8, în contextul discuțiilor despre restricțiile impuse cerealelor ucrainene și a anunțului privind sprijinul pentru agricultori.

Ministrul de Interne Cătălin Predoiu a coborât pe locul 9, iar ministrul Energiei, Sebastian Burduja, ocupă locul 10 în top, deși înregistrează mai multe mențiuni în presa scrisă și online decât în luna precedentă.

Primii miniștri cu între 1.000 și 2.000 de mențiuni în presa scrisă și online sunt ministrul Dezvoltării Adrian Veștea, ministrul de Externe Lumința Odobescu, ministrul Proiectelor Europene Adrian Câciu, ministrul Mediului Mircea Fechet și ministrul Culturii Raluca Turcan.

Cinci membri ai Cabinetului Ciolacu, printre care ministrul Muncii Simona Bucura Oprescu, se situează sub 1.000 de mențiuni în presa scrisă și online.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *