logo
RNTV Live

Miniștrii care urmează să fie remaniați conform deciziei lui Marcel Ciolacu

marcel ciolacu
Theo Tănăsescu

Marcel Ciolacu, prim-ministrul, planifică o remaniere guvernamentală extinsă, programată să aibă loc la sfârșitul lunii martie sau începutul lunii aprilie. Coaliția a convenit că niciun ministru care intenționează să candideze la alegerile locale sau europarlamentare nu ar trebui să o facă păstrându-și funcția actuală, motiv pentru care se va efectua o remaniere semnificativă.

Pe lângă asta, doar în cazul PNL, este adoptată o altă regulă, de la care Nicolae Ciucă nu va face rabat: liderii de filiale județene vor fi obligați să candideze la primărie sau la consiliul județean.

În ultimele zile s-au conturat listele pentru alegerile europarlamentare, iar din partea PSD și PNL ar putea fi mai mulți miniștri pe locurile eligibile.

Miniștrii care ar putea candida la europarlamentare sau locale:

Miniștri din PNL:

1. Raluca Turcan – ministrul Culturii (lider al PNL Sibiu): conform regulii din PNL este obligată să candideze la primăria Sibiu sau la CJ Sibiu.

2. Alina Gorghiu – ministrul Justiției (lider al PNL Argeș): conform regulii din PNL este obligată să candideze la primărie sau la consiliul județean, dar sursele noastre susțin că Alina Gorghiu își dorește un mandat de europarlamentar.

3. Adrian Veștea – ministrul Dezvoltării (Liderul PNL Brașov) – conform regulii din PNL este obligat să candideze la primăria Brașov sau la CJ Brașov. Veștea a venit în funcția de ministru direct din postura de președinte al CJ Brașov.

4. Sebastian Burduja – ministrul Energiei (liderul PNL București): este candidatul asumat de PNL pentru Primăria Capitalei, în cazul în care liberalii vor merge pe cont propriu.

Miniștri din PSD:

1. Simona Bucura Oprescu – Ministrul Muncii: numele său este vehiculat pentru o candidatură la alegerile europarlamentare pe lista PSD.

2. Alexandru Rafila – Ministrul Sănătății: numele său este vehiculat pentru o candidatură la alegerile europarlamentare pe lista PSD.

Lista rămâne deschisă pentru că nu s-au finalizat încă negocierile dintre PSD și PNL.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor