Vineri, ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a afirmat că Partidul Național Liberal (PNL) a fost întotdeauna favorabil desfășurării activității justiției, referindu-se la dosarul deschis de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) privind achiziția de vaccinuri în perioada pandemiei. Gorghiu a subliniat că PNL a votat în favoarea ridicării imunității pentru a permite Parchetelor să investigheze orice aspect, indiferent dacă persoana vizată este membru PNL sau membru al altui partid.

„Am dat un vot favorabil ridicării de imunitate, astfel încât Parchetele să poată să investigheze diverse lucruri cu care s-au sesizat și facem acest lucru indiferent că persoana despre care se cere ridicarea de imunitate este membru al PNL sau membru al oricărui alt partid. Așa cum am mai spus, nu în Parlamentul României se stabilesc vinovății. Justiția este cea care decide pe bază de probe”, a explicat Alina Gorghiu într-o conferință de presă la Târgu Mureș.

Ea a refuzat să comenteze ancheta DNA privind achiziția de vaccinuri și a menționat că, atunci când Senatul va vota cu privire la ridicarea imunității senatorului PNL Florin Cîțu, își va îndeplini atribuțiile „cu celeritate”.

„Cu privire la ancheta despre care DNA vorbește, nu voi face niciun comentariu pentru că sunt unul dintre oamenii care, nu de azi de ieri, are încredere în justiția din România. Atunci când se va lua decizia în Senat, voi îndeplini cu celeritate atribuțiile care îmi revin în calitate de ministru al Justiției”, a adăugat Gorghiu.

Conducerea Senatului s-a reunit vineri pentru a analiza cererea DNA de ridicare a imunității în dosarul achiziției de vaccinuri din perioada pandemiei. DNA a solicitat ridicarea imunității pentru fostul premier Florin Cîțu și foștii miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, aceștia fiind membri ai USR la momentul comiterii faptelor și fiind acuzați de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave în legătură cu achizițiile de vaccinuri din pandemie, prejudiciul depășind un miliard de euro.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *