Vineri, la inaugurarea Palatului Justiției din Târgu Mureș, ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a evidențiat investiția de aproape 39 de milioane de lei și a subliniat extinderea suprafeței clădirii de la 7.484 mp la 9.308 mp, inclusiv clădirea fiind înscrisă în prezent pe lista monumentelor istorice. Acesta a fost al patrulea sediu de instanță inaugurat în mandatul său de șase luni.

Ministra Gorghiu a recunoscut problemele sensibile din sistemul judiciar, cum ar fi supraaglomerarea instanțelor și spații de lucru necorespunzătoare, dar a subliniat și investițiile și îmbunătățirile aduse. Ea a evidențiat importanța digitalizării în asigurarea unui serviciu public eficient și a menționat colaborarea cu mediul de afaceri pentru a face justiția mai accesibilă.

Ministrul Justiției a respins categoric declarațiile liderului USR, Cătălin Drulă, despre dosarul DNA legat de achiziția de vaccinuri, considerându-le nocive pentru statul de drept și aducătoare de toxicitate în societatea românească. A subliniat că justiția trebuie să fie un partener eficient și predictibil pentru mediul de afaceri, iar declarațiile critice ale liderului USR aduc daune imaginii României.

De asemenea, ministrul Gorghiu a informat că legea privind statutul grefierilor urmează să intre în plenul Senatului, iar examenele pentru noii intranți în sistem prin admiterea în magistratură și examenul INM vor popula schemele de personal în primăvară.

Ministra Justiției a încheiat discursul cu asigurarea că va continua să se întâlnească cu magistrații în mediul lor de lucru și că va sprijini justiția corectă din România.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *