logo
RNTV Live

Ministerul Transporturilor a finalizat contractul de achiziție pentru ramele electrice interregionale între Autoritatea pentru Reformă Feroviară și producătorul polonez PESA

Accident la Zalhanaua. O persoană a fost rănită
Constantin Corina

Ministerul Transporturilor a semnat un contract cu producătorul polonez PESA pentru achiziția a 20 de rame electrice interregionale, cu opțiunea de a adăuga încă nouă, vehiculele urmând să fie utilizate în țări precum Germania, Italia și Belarus.

Termenul de livrare al primei rame este de 24 de luni de la semnarea contractului. Aceste rame electrice, alcătuite din trei vagoane, oferă un total de 191 de locuri pe scaune.

Compania PESA (Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz) se numără printre cele mai reputate companii europene producătoare de trenuri și tramvaie. Cu o istorie notabilă, PESA a livrat în principal în Polonia, unde investițiile în sistemul feroviar au fost semnificative. Totuși, compania a câștigat și contracte de amploare în Germania și a reușit să livreze vehicule și în țări precum Kazahstan.

‏‏‎ ‎

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor