logo
RNTV Live

Ministerul Sănătății: vor fi reorganizate comisiile de specialitate

ministerul-sanatatii
Andrei-Vlăduț Gușter

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, anunța încă din luna aprilie reorganizarea comisiilor de specialitate din cadrul instituției, în baza corelării comisiilor cu specialitățile medicale.

De asemenea, au fost anunțate și alte noi comisii de lucru “transversale”, care să includă medici din mai multe specialități atunci când este nevoie. Proiectul de reorganizare a comisiilor a fost finalizat de Ministerul Sănătății și prevede desființarea mai multor comisii actuale, dar și înființarea uneia noi. 

În scopul înlocuirii ordinului ministrului Sănătăţii nr. 1202/2017 (privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea comisiilor şi subcomisiilor de specialitate ale Ministerului Sănătăţii), a fost elaborat un nou proiect.

Lista comisiilor ce urmează să fie desființate sau nou formate:

„Din cele 59 de comisii existente în prezent, trei urmează să se desființeze: comisia de medicină alternativă, comisia de paliaţie și comisia de transfuzii.

Aceste vor fi înlocuite de subcomisii: una pentru paliație în cadrul comisiei de oncologie, o subcomisie de medicină alternativă va funcționa la comisia de medicină de familie, iar o subcomisie de transfuzii – la comisia de hematologie.

De asemenea, proiectul prevede crearea unei noi comisii de specialitate: comisia de hematologie pediatrică.

În rest, reorganizarea se rezumă la redenumirea unor comisii: „comisia de farmacologie clinică, toxicologie şi toxicodependenţă” devine „comisia de farmacologie clinică”, iar „comisia de medicină de urgenţă şi dezastre” este redenumită “comisia de medicină de urgenţă”, relatează 360medical.ro.

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor