logo
RNTV Live

Ministerul Sănătății dorește dotarea cu echipamente medicale destinate secțiilor de Anestezie și Terapie Intensivă din întreaga țară

OIP-9
Constantin Corina

Ministerul Sănătății dorește să achiziționeze echipamente medicale destinate secțiilor de Terapie Intensivă din țară și inițiază un proces de consultare a pieței în acest sens. Această mișcare vine ca răspuns la nevoia de a crește capacitatea de răspuns a secțiilor ATI din România.

Ministerul Sănătății a subliniat că scopul acestui proiect este să acopere necesarul național din secțiile de Terapie Intensivă.

Pentru aceasta, intenționează să achiziționeze un număr impresionant de echipamente medicale: 1.350 de aparate de anestezie cu monitor integrat, 1.650 de ventilatoare mecanice pentru terapie intensivă, 2.655 de monitoare pentru funcțiile vitale în terapie intensivă, 850 de stații centrale de monitorizare pentru terapie intensivă, 1.153 de monitoare pentru funcțiile vitale de transport și 889 de ventilatoare pentru funcții vitale de transport.

Acesta este anuțul făcut de reprezentanții Ministerului Sănătății:

„Specialitatea ATI reprezintă un domeniu de importanţă majoră în sistemul sanitar modern. Caracterizate prin cel mai înalt nivel tehnologic şi farmacologic de îngrijire, secţiile ATI asigură tratamentul celor mai grave cazuri din spital, aflate cu viaţa în pericol. Dincolo de activitatea obişnuită, rolul acestei specialităţi este esenţială în situaţii deosebite, cum ar fi accidentele colective, catastrofele naturale, conflictele armate şi atacurile teroriste sau epidemiile, ceea ce le conferă o importanţă deosebită la nivel naţional. Prin aceste caracteristici, secţiile ATI reprezintă o importanţă strategică naţională, ce excedă domeniul sanitar”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNew

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor