An unarmed U.S. "Shadow" drone is launched in this undated photograph, released on January 5, 2011.

Luni, conform declarației Ministerului Apărării rus, o dronă ucraineană a fost subiectul interferențelor și a căzut în regiunea Moscovei, potrivit relatărilor Reuters. În plus, Ministerul Apărării rus a confirmat că o altă dronă a fost interceptată și doborâtă deasupra aceleiași zone. Agențiile de presă ruse au prezentat aceste evenimente, citând aceeași sursă oficială. Ca urmare a acestor incidente, operațiunile de sosire și plecare de pe aeroportul Vnukovo din Moscova au fost temporar suspendate, conform informațiilor furnizate de agenția oficială de presă TASS.

„La 21 august, în jurul orei 6:50, ora Moscovei, o încercare a regimului de la Kiev de a efectua un atac terorist cu un vehicul aerian fără pilot (…) a fost zădărnicită”, se arată într-un comunicat al ministerului, citat de TASS, adăugând că drona „a fost suprimată prin intermediul războiului electronic” (EW) şi „nimeni nu a fost rănit”.

În continuare, agenția RIA Novosti a relatat, citând comunicatul emis de serviciul de presă al aeroportului Vnukovo, că „din motive nelegate de controlul direct al aeroportului, au fost introduse restricții temporare asupra operațiunilor de decolare și aterizare pe aeroportul Vnukovo”. De la ora 6:25, conform fusului orar al Moscovei, anumite zboruri au fost redirecționate către aerodromuri alternative.

În ziua de duminică, Ministerul Apărării rus a comunicat că a perturbat semnalul unei drone ucrainene în zona Moscovei, determinând căderea acesteia într-o zonă fără locuitori.

Organismul de control al aviaţiei din Rusia a declarat atunci că a oprit pentru scurt timp zborurile către aeroporturile Vnukovo şi Domodedovo ale oraşului, ca răspuns.

Loviturile de drone ucrainene atât în regiunile de graniţă, cât şi asupra capitalei Rusiei au devenit din ce în ce mai frecvente în ultimele luni, raportate de asemenea în districtul financiar al Moscovei.

În mai, Rusia a anunţat că două drone ucrainene au încercat să atace Kremlinul.

De obicei, Ucraina nu comentează cine este în spatele atacurilor pe teritoriul Rusiei, deşi oficialii şi-au exprimat în mod public satisfacţia în legătură cu aceasta, notează Reuters.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *