logo
RNTV Live

Ministerul Muncii a prezentat informații referitoare la proiectul de lege privind restructurarea sistemului salarial/FOTO

salariu
Dudau Andreea Valentina

Ministerul Muncii a anunțat că a inițiat consultări cu federațiile sindicale privind proiectul de lege referitor la noua lege a salarizării. Propunerile primite sunt în curs de analiză conform metodologiei elaborate de Banca Mondială!

Reprezentanții Ministerului Muncii au subliniat că proiectul privind noua lege a salarizării va continua să fie discutat cu partenerii sociali înainte de a fi pus în transparență decizională.

De asemenea, au precizat că până în prezent au avut loc consultări în cadrul dialogului social cu federațiile sindicale reprezentative ale tuturor familiilor ocupaționale, iar propunerile primite sunt în proces de analiză, conform unei metodologii elaborate de consultantul guvernamental pentru acest proiect de lege, respectiv Banca Mondială.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a subliniat că legea salarizării reprezintă un element esențial al Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – Jalonul 420 – care trebuie să fie implementat de către România, iar în acest sens, MMSS menține un contact constant cu reprezentanții Comisiei Europene.

Întregul proces de elaborare a noii legi a salarizării a fost și rămâne unul transparent și deschis, având ca obiective principale eliminarea inechităților din sistem și stimularea performanței.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale va continua să analizeze și să discute proiectul de act normativ cu partenerii sociali înainte de a fi pus în transparență decizională.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor