Sursă foto: Econmedia

În luna august 2023, Ministerul Finanțelor (MF) are programate împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 4,6 miliarde de lei, la care se pot adăuga încă 645 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, asociate licitațiilor de obligațiuni.

Suma totală a acestor împrumuturi se ridică la 5,245 miliarde de lei, cu 645 milioane de lei mai mare decât cea planificată inițial pentru luna iulie, care era de 4,6 miliarde de lei. Aceste fonduri sunt destinate refinanțării datoriei publice și finanțării deficitului bugetului de stat.

Potrivit prospectului publicat în Monitorul Oficial, pe 17 august va avea loc o licitație pentru o emisiune de certificate cu discont, în valoare de 300 milioane lei, cu scadența în 28 februarie 2024.

De-a lungul lunii august, MF va lansa nouă emisiuni de obligațiuni de tip benchmark, însumând 4,3 miliarde lei. Aceste emisiuni vor fi urmate, a doua zi, de sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, în valoare totală de 645 milioane lei (reprezentând 15% din valoarea inițială a fiecărei emisiuni de obligațiuni).

Astfel, sunt programate licitații pentru o emisiune de obligațiuni de 300 milioane lei pe data de 3 august, și pentru opt emisiuni de 500 milioane lei în zilele de 3 august, 7 august, 10 august, 17 august, 21 august, 24 august, 28 august și 31 august.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *