Ministerul Finanțelor a anunțat lansarea unei noi oferte de titluri de stat Fidelis la Bursa de Valori București (BVB), în perioada 27 noiembrie – 15 decembrie. Aceasta reprezintă a 14-a ofertă de acest tip desfășurată prin intermediul pieței de capital începând cu iulie 2020. Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, menționează că titlurile de stat au fost întotdeauna atractive pentru investitori, iar românii au investit 22 miliarde de lei în acestea între 2020 și prezent.

În comunicatul transmis Bursei de Valori București, se arată că această nouă ediție oferă condiții avantajoase atât pentru titlurile în lei, cât și pentru cele în euro. De asemenea, donatorii de sânge beneficiază de condiții speciale, într-o tradiție începută anul acesta, unde fiecare picătură de sânge devine o monedă de solidaritate, iar titlurile de stat devin simboluri ale generozității colective.

Alocarea titlurilor de stat subscrise în cadrul ofertei se va face la data de 15 decembrie 2023, iar numărul final de titluri de stat oferite va fi stabilit de către emitent cu consultarea sindicatului de intermediere, format din BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română, BRD – Groupe Societe Generale și Alpha Bank România.

Informații cheie:

  • Oferta are loc în perioada 27 noiembrie – 15 decembrie.
  • Aceasta reprezintă a 14-a ofertă de titluri de stat Fidelis.
  • Investitorii au atras 22 miliarde de lei în titlurile de stat între 2020 și prezent.
  • Alocarea titlurilor de stat se va face la data de 15 decembrie 2023.
  • Donatorii de sânge beneficiază de condiții speciale în cadrul acestei oferte.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *