logo
RNTV Live

Ministerul Finanțelor a făcut public un proiect prin care propune prelungirea termenului pentru neaplicarea amenzilor la e-Factura până la 31 mai

Ministerul-Finantelor-FOTO-Facebook-Ministerul-Finantelor-1200×800
Constantin Corina

Conform hotnews.ro, Nota de Fundamentare care însoțește proiectul indică că se propune extinderea cu 2 luni a perioadei în care nu se aplică sancțiuni pentru nerespectarea termenului-limită de 5 zile lucrătoare pentru transmiterea facturilor în sistemul național privind factura electronică RO e-Factura.

Astfel, nerespectarea acestui termen nu va fi sancționată în intervalul 1 ianuarie – 31 mai 2024.

Mediul de afaceri a solicitat extinderea perioadei în care nu se aplică sancțiuni pentru nerespectarea termenului de transmitere a facturilor în sistemul național privind factura electronică RO e-Factura.

Prelungirea cu 2 luni a acestei perioade a fost considerată rezonabilă pentru a permite persoanelor impozabile să-și continue adaptarea procedurilor/sistemelor pentru transmiterea facturilor în sistemul național RO e-Factura, fără a fi supuse amenzilor.

ANAF a început să trimită notificări contribuabililor care nu au utilizat sistemul RO e-Factura. Aceste informații sunt postate pe rețelele de socializare. În unele situații, este vorba despre întreprinderi care au întârziat încărcarea facturilor, ceea ce implică aplicarea unor penalități specifice.

Prin urmare, aceste notificări ar trebui tratate ca informații relevante în aceste cazuri.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor