logo
RNTV Live

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a făcut publică Ordonanța care reglementează noile condiții pentru obținerea atestatului de asistent maternal

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova face angajări!
Dudau Andreea Valentina

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a publicat în mod transparent Ordonanța care redefinește condițiile pentru obținerea atestatului de asistent maternal, nerevizuite de peste 20 de ani!

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a comunicat luni că a pus în transparență decizională Ordonanța privind condițiile de obținere a atestatului, procedura de atestare și statutul asistentului maternal. Această ordonanță redefinește condițiile de obținere a atestatului de asistent maternal, care nu au fost revizuite de peste 20 de ani, și reglementează procedura de atestare și statutul asociat acestei profesii.

Potrivit Ministerului, noua ordonanță stabilește reguli actualizate pentru evaluarea și atestarea persoanelor interesate să devină asistenți maternali, o categorie profesională crucială în domeniul protecției copilului aflat temporar sau definitiv separat de părinții săi. Proiectul va rămâne în transparență decizională timp de 10 zile.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor