Sursă foto: RFI Romania

Ministerul Educației a precizat că modificările aduse metodologiei de acordare a burselor școlare pentru anul școlar 2024-2025 nu vor afecta elevii sportivi de gimnaziu și liceu, comparativ cu reglementările anterioare. Reacția vine după ce Federația Sportului Școlar și Universitar (FSSU) a interpretat eronat prevederile Ordinului ministrului Educației nr. 5.518/11.07.2024, a transmis instituția.

Ministerul a subliniat că elevii sportivi pot beneficia în continuare de burse de merit pentru medaliile obținute la Campionatele Naționale organizate de Federațiile Sportive Naționale, în sporturi olimpice, conform unui protocol încheiat cu Agenția Națională pentru Sport. De asemenea, Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023 adaugă explicit ca beneficiari ai burselor de merit pe elevii care obțin premii la competițiile din sporturile olimpice.

Premierul Marcel Ciolacu a cerut ministrului Educației, Ligia Deca, să revizuiască până la finalul lunii măsura reducerii bursei de merit pentru elevii la începutul carierei sportive, subliniind importanța sportului pentru dezvoltarea sănătoasă a copiilor și atragerea acestora către activități sportive.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews