logo
RNTV Live

Ministerul Educației alocă 80 milioane de euro pentru formarea a cel puțin 100.000 de cadre didactice în dezvoltarea competențelor-cheie pentru Pedagogie digitală

hjg_1588211441_1590456132
Constantin Corina

Ministerul Educației apus în consultare publică Ghidul solicitantului pentru apelul de proiecte „Pedagogie digitală pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar”

”Am pus în consultare publică Ghidul solicitantului pentru apelul de proiecte «Pedagogie digitală pentru cadrele didactice din învăţământul preuniversitar». Alocăm 80 milioane de euro pentru formarea a cel puţin 100.000 de cadre didactice în dezvoltarea competenţelor-cheie pentru Pedagogie digitală, în special pentru formarea cadrelor didactice din zonele rurale şi din alte medii defavorizate, care vor avea prioritate în selecţia grupului ţintă”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Solicitanții eligibili (care pot depune proiecte atât individual, cât și în parteneriat) sunt:

  • Instituții de învățământ superior publice sau private, acreditate sau autorizate provizoriu;
  • Furnizori publici sau privați de formare continuă.

Solicitanții etrebuie să demonstreze în cererea de finanțare următoarele:

  • capacitatea managerială (existența resurselor umane și materiale) de a planifica si organiza programul de formare;
  • expertiză și resursele necesare de a derula activitățile de monitorizare și evaluare propuse în cadrul Proiectului;
  • experiență anterioară în formarea continuă a cadrelor didactice.

În comunicat se subliniază că predarea online necesită un echilibru foarte bun între deținerea competențelor didactice și cunoștințele tehnice specifice. Se menționează că predarea online, în comparație cu predarea față în față, a devenit o opțiune tot mai frecventă în ultimii ani în toate sistemele educaționale.

Această schimbare este asociată cu multiple beneficii atât pentru cadrele didactice, care doresc să-și continue formarea profesională prin dobândirea de noi abilități, pe lângă cele didactice, cât și pentru elevi. Predarea online este considerată a sprijini flexibilizarea, individualizarea și eficientizarea procesului de învățare.

Pentru mai multe detalii vizitati Lansarea în consultare publică a Ghidului solicitantului pentru apelul „Pedagogie digitală pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar” | Ministerul Educației.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor