Recent, Ministerul Educației a publicat noile modele de cataloage școlare valabile pentru anul școlar 2023 – 2024 pe site-ul său oficial. Aceste modele sunt actualizate față de cele din anul școlar precedent, când au fost introduse pentru prima dată cataloagele pentru un an școlar structurat pe module. Ministerul Educației afirmă că aceste documente pot fi descărcate de pe site-ul lor.

În conformitate cu reglementările prevăzute în Regulamentul privind regimul actelor de studii și al documentelor școlare gestionate de unitățile de învățământ preuniversitar, Ministerul Educației aprobă în fiecare an modelul și conținutul documentelor școlare.

De asemenea, Ministerul a menționat că cataloagele școlare sunt documente școlare, iar conform Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, valabil începând cu 1 septembrie 2022, pentru fiecare disciplină de studiu/modul se încheie o singură medie anuală. Astfel, Ministerul a publicat modelele actualizate ale cataloagelor, care sunt valabile și utilizabile începând cu anul școlar 2023 – 2024.

Cu toate acestea, este important de menționat că, deși Ministerul afirmă că modelele de cataloage sunt actualizate, aceste documente nu prezintă diferențe semnificative față de cele publicate pentru anul școlar precedent. Acestea sunt similare în ceea ce privește normele de completare ale catalogului și așezarea în pagină, cu excepția unor formatare textului care poate varia în unele locuri, cum ar fi utilizarea textului în bold.

Sursă: edupedu.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *